Görünümü : Beyaz toz
Kimyasal Adı : Disodium hexafluorosilicate
Kimyasal Formülü : Na2SiF6
Ambalaj Şekli : 25 kg. torbalarda.
Kullanım Alanları :
Cam ve Emaye sektöründe kullanılan Sodyum Silika Florür aynı zamanda, lateks içinde kogulant vazifesi görür. Zirkon bazlı pigmentlerin, frit ve seramik emayelerin üretiminde de kullanılabilir. Tekstil ve ilaç sektöründe de kısıtlı kullanım alanı vardır.
Sodyum florosilikat beyaz kristal, kristal toz veya renksiz altıgen kristaller olarak görülür. Kokusuz ve tatsızdır. Bağıl yoğunluğu 2.68; nem emme özelliğine sahiptir. Etil eter gibi bir çözücü madde içinde çözülebilir, ancak alkolde çözünmez. Asitteki çözünürlük sudakikinden daha büyüktür. Sodyum florür ve silikanın üretildiği alkalin çözeltide ayrışabilir. Ateşten sonra (300 ℃), sodyum florür ve silikon tetraflüorür içine ayrıştırılır.
25 derecede, sodyum fluorosilikatın suda çözünürlüğü% 0,78'dir. Üretim üzerine fazla miktarda sodyum sülfat veya sodyum klorür ilavesi, sistemdeki sodyum iyonlarının konsantrasyonunu artırabilir, böylece florin silikat ve sodyum iyonlarının çözünürlük ürününü arttırır, böylece sodyum fluorür daha fazla çökelmeye tabi tutulabilir. Sodyum fluorosilikat, alüminyum fabrikasında kalsiyum fosfat üretiminde veya florür tuzu üretiminde yan ürünlerdir. Genellikle sudaki düşük çözünürlüklü (oda sıcaklığında% 1 veya daha düşük olan) beyaz kristalin bir toz olarak görülür ve sudaki çözünürlük sıcaklığın artmasıyla hafifçe artar. Sulu florosilikat sulu çözeltisi asidiktir (pH3). Bunun nedeni hidroliz ürününün hidroflorik asit içermesidir. Çözeltinin asidikliğinin azaltılması, sodyum fluorosilikatın hidrolizini kolaylaştırır. PH 3.5-3.55'den düşük olduğunda hidroliz reaksiyonu dengelenir. PH 4'e eşit olduğunda, hidroliz reaksiyon hızı önemlidir. PH değeri 8-8.5'e eşit olduğunda, sodyum fluorosilikat silika jeli olarak ortaya çıkacak şekilde tamamen hidrolize edilebilir ve çökelir. Bu nedenle, sodyum florosilikat su camına eklendiğinde, sodyum hidroksitin su banyosu çözeltisinde nötralize edilmesiyle oluşan silikon dioksit jelinin çökelmesinin sertleşme etkisine ilave olarak, sodyum florosilikatın kendisi de bir silika jel kaynağıdır. hidroliz reaksiyon hızı önemlidir. PH değeri 8-8.5'e eşit olduğunda, sodyum fluorosilikat silika jeli olarak ortaya çıkacak şekilde tamamen hidrolize edilebilir ve çökelir. Bu nedenle, sodyum florosilikat su camına eklendiğinde, sodyum hidroksitin su banyosu çözeltisinde nötralize edilmesiyle oluşan silikon dioksit jelinin çökelmesinin sertleşme etkisine ilave olarak, sodyum florosilikatın kendisi de bir silika jel kaynağıdır. hidroliz reaksiyon hızı önemlidir. PH değeri 8-8.5'e eşit olduğunda, sodyum fluorosilikat silika jeli olarak ortaya çıkacak şekilde tamamen hidrolize edilebilir ve çökelir. Bu nedenle, sodyum florosilikat su camına eklendiğinde, sodyum hidroksitin su banyosu çözeltisinde nötralize edilmesiyle oluşan silikon dioksit jelinin çökelmesinin sertleşme etkisine ilave olarak, sodyum florosilikatın kendisi de bir silika jel kaynağıdır.
Sodyum florosilikat tarımdaki insektisit, emayenin süt emici, opal camın korozyon üretim ajanı, odun koruyucuları ve diğer florürlerin üretimi için hammadde olarak kullanılabilir; bunun yanı sıra berilyumun eritilmesi ve alüminyum ve ilaçlar, deri ve kauçuk sanayi. Refrakter malzemede, su camı bağlama maddesi olarak pıhtılaştırıcı olarak kullanılabilir. Sodyum florosilikat düşük bir suda çözünürlüğe sahip olduğundan, su bardağı ile reaksiyon yavaş ve yavaştır. Bu sadece yapıyı artırmakla kalmaz, aynı zamanda sertleştirilmiş ürünlerin yüksek yoğunluğuna ve dayanımına sahiptir. Genellikle inorganik malzemelerin su camıyla bağlanmasında kullanılır.
Firmamızın anlaşmalı olduğumu kargo ve ambar ile tüm Türkiyeye uygun fiyata aynı gün içerisinde hızlı sevkiyat..
Aradığınız ürünü listemizde göremiyorsanız lütfen firmamızı arayıp bilgi alınız!
Telefon : 0282 686 77 88 / 0532 691 69 81
Mail : info@solemkimya.com
Pazarlama : pazarlama@solemkimya.com
Muhasebe : muhasebe@solemkimya.com