Top

Görünümü : Renksiz, Higroskopik Bir Sıvı.

Kimyasal Adı : DPG

Kimyasal Formülü : CH3CHOHCH2OH

Ambalaj Şekli : 215 Kg’lık Varil

Tanımı ve Kullanım Alanları :

Dipropilen glikol [HO- (CH3-CHCH2O) 2-H], diğer yaygın glikollerden çok daha az higroskopik olan berrak, renksiz, hafifçe yapışkan bir sıvıdır. Bu su ve etanol, benzen, toluen, hint yağı, karbon tetraklorür, bir çok organik bileşikler ile tamamen karışabilir mükemmel bir çözücüdür. Dipropilen glikol aynı zamanda mükemmel bir karşılıklı çözücü veya yardımcı çözücüdür.

Dipropilen glikol bir dihidroksi alkoldür ve bu tip bileşiklere özgü reaksiyonlara maruz kalır. Ticari olarak en büyük önemi, çeşitli eter ve ester türevlerinin oluştuğu reaksiyonlardır. Dipropilen glikol ve asitlerin reaksiyonu ile hazırlanan dipropilen glikol diesterleri, plastikleştiriciler, yakıt katkı maddeleri, reçineler ve boyalar ile kozmetik bileşenleri olarak kullanılabilir. Dipropilen glikolün özellikle önemli bir reaksiyonu, maleik asit veya fumarik asit gibi doymamış dibazik asitlerle yapılır. Elde edilen doymamış polyester reçineler daha sonra stiren ile çapraz bağlanabilir.

Çözücü olarak dipropilen glikol, hidrolik fren sıvılarının, kesme yağlarının ve tekstil yağlarının bir bileşenidir. Mürekkepler, özellikle buhar setli tipler için ve tortu ve koku bulunmaması gereken gıda paketlerinde kullanılanlar için mükemmel bir çözücüdür.

Dipropilen glikol paslanmazdır. Düşük buhar basıncı ve yüksek parlama noktası vardır. Sonuç olarak sıradan ticari şartlar altında kolayca işlenir. Yumuşak çelik, renk gereksinimlerinin kritik olduğu yerler dışında depolama tankları için tatminkardır. Reçine astarlı çelik, paslanmaz çelik veya alüminyum tanklar renk değişikliği ve az miktarda demir kontaminasyonuna karşı koruma sağlar. Depolama tanklarının inert gazla örtülmesi genel olarak gerekli değildir.

Dipropilen glikol'den hazırlanan polyester reçineler, etilen glikolden hazırlananlara kıyasla daha esnek ve daha az kristal olma eğilimindedir.

Dipropilen glikol poliesterleri, dietilen glikol poliesterleri kadar suya karşı hassastır değildir. Lastikli plastikten köpüklere kadar uzanan üretan, diizosiyanatlardan ve dipropilen glikol içeren poliesterlerden sentezlenir. Üretanların özellikleri, polyester bileşeninin hazırlanmasında kullanılan asit ve glikol oranlarına göre belirlenir. Üretanlar, yapıştırıcılar, elastomerler, köpükler, kalıplama bileşikleri ve yüzey kaplamaları olarak nihai kullanım alanlarına sahiptir.

Kullanım Alanları

  • Dipropilen glikol hem düşük hem de yüksek sıcaklık uygulamaları için bir ısı transfer sıvısı olarak kullanılmaktadır.
  • Bazı ilaçların sentezinde yüksek sıcaklıkta bir reaksiyon ortamı olarak ve ayrıca antifriz olarak kullanılır.
  • Dipropilen glikol mikrop öldürücü özelliklere sahiptir ve bir hava temizleme ajanı olarak kullanılabilir.
  • Birçok sektörde solvent olarak kullanılır.
  • DPG, başlıca endüstriyel ara madde, doymamış polyester reçine, plastikleştiriciler, alkit reçineler, kozmetik ürünleri ve üretan polyolların üretiminde uygulama alanı bulmakta ve köpük önleyici ajanlar, endüstriyel sabunlar ve fonksiyonel akışkanların formülasyonlarında katkı maddesi olarak yer almaktadır.
  • DPG; bir solvent olup koku ve deodorant uygulamalarında sulandırıcı ve/veya taşıyıcı görevi gören bir nemlendirici ajan olarak kullanılmakta ve koku yağlarının sulandırılmasında görev almaktadır.
  • DPG; saç bakım ve banyo ürünleri, deodorantlar, traş ve cilt bakım ürünleri gibi birçok kozmetik ürün formülasyonunda katkı maddesi olarak görev almaktadır.
  • Propilen glikol, dipropilen glikol ve tripropilen glikol; koku, kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinde solvent, yumuşatıcı, emülsiyon stabilizatörü veya viskozite değiştirici; higroskopik doğası ve su tutma yeteneğinden dolayı humektant; çok sayıda bakteri ve fungal türe karşı koruyucu olarak kullanılmaktadır.
  • Krem, nemlendirici, temizleyici, losyon, güneş bakım ürünleri gibi cilt bakım ürünlerinde; deodorantlarda; şampuan, renklendirme ürünleri gibi saç bakım ürünlerinde; krem, köpük, jeller ve traş sonrası losyon gibi traş ürünlerinde; banyo ve duş ürünlerinde; parfüm ve kolonyalarda; bebek bakım ürünlerinde; göz kalemi ve dudak boyası gibi kozmetik ürünlerinde, ağız yıkama suyu ve diş macunu gibi ağız bakım ürünlerinin formülasyonlarında yer almaktadır

Firmamızın anlaşmalı olduğumu kargo ve ambar ile tüm Türkiyeye uygun fiyata aynı gün içerisinde hızlı sevkiyat.. 

Aradığınız ürünü listemizde göremiyorsanız lütfen firmamızı arayıp bilgi alınız!  

Telefon : 0282 686 77 88 / 0532 691 69 81

Mail : info@solemkimya.com
Pazarlama : pazarlama@solemkimya.com
Muhasebe : muhasebe@solemkimya.com